Українцям порадили, в яких банках тримати гроші

Українцям порадили, в яких банках тримати гроші

Укрінформ
Українці, обираючи банк, в якому планують зберігати свої заощадження, мають проаналізувати його діяльність та баланс за показниками міжнародного аудиту.

Про це під час конференції на тему: "Банкопад: як не потрапити вкладникам в халепу" сказав екс-заступник голови НБУ, ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На мою думку, якщо у вас є 1 млн гривень, то виберіть 5 банків і розміщуйте їх в цих банках. Якщо ви орієнтуєтесь у банківській сфері й у вас є час аналізувати баланси, то проаналізуйте їх. Однак аналізувати треба баланси тих банків, які пройшли міжнародний аудит, переважно великої четвірки (Deloitte, PricewaterhouseCoopers, Ernst & Young, KPMG - ред.). І якщо там нормальна ліквідність, достатній капітал, а також якщо банк не пов'язаний з політиками чи особами, які мають вплив на неї, тоді в такому банку можна розміщувати більше 200 тисяч", - зазначає експерт.

За словами Савченка, не слід забувати і про іноземні банки, адже ці банки дбають про свою репутацію, тому навіть за певних негараздів на ринку вони не будуть згортати свою діяльність. Однак обираючи такий банк, вкладник має розуміти, що умови в таких банках будуть менш вигідними порівняно з вітчизняними фінустановами.

"Якщо ви готові отримати по валютному депозиту 3%, а по гривневому 9-10%, то можете розміщувати свої кошти в таких західних банках", - відзначив експерт.

Окрім цього, Савченко зазначив, що першим "дзвіночком" щодо проблемності банку мають стати затримки виплат відсотків по депозитах, затримки платежів по картках тощо.

Він також звернув увагу на те, що не останню роль відіграють і ЗМІ. Адже якщо в пресі з'являються регулярні повідомлення про негаразди в конкретному банку, то не завжди вони є безпідставними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-