Окупація Криму та російське ембарго негативно вплинули на експорт з півдня України

Окупація Росією Криму та запроваджене російською владою ембарго на ввезення до РФ цілої низки українських товарів дуже сильно вдарило по експорту продукції з південних регіонів України.

Про це заявила у понеділок в Херсонській ОДА заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталія Микольська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Об'єктивно дивлячись на статистику за останні три роки, ми бачимо, що експорт з південних областей досить сильно постраждав, і ми знаємо кілька речей (які на це вплинули  - ред.). Перше, це скорочення українського ринку, втрата Криму. І друге - втрата російського ринку, ембарго, яке запровадила (Росія - ред.) на експорт овочів та фруктів (з України - ред.), і плюс нашої переробленої продукції. Це дуже сильно вдарило по вас, дуже сильно вдарило по експорту з трьох південних областей", - розповіла Микольська.

Вона наголосила, що російське ембарго "вдарило не по зерновій продукції, а по продукції, яка все-таки має додану вартість".

Заступник міністра при цьому наголосила, що "сьогодні вкрай важливо не залишити галузі, що постраждали від російського ембарго, без підтримки".