Структура економіки Росії така, як у Нігерії - Бальцерович

Структура економіки Росії така, як у Нігерії - Бальцерович

Укрінформ
Складна економічна обстановка у Росії пов'язана не тільки з санкціями, а й з самої її структурою, заснованою на залежності від природних ресурсів.

Про це заявив в інтерв'ю Лига.net представник Президента Петра Порошенка в Кабінеті міністрів України Лешек Бальцерович.

"Якщо є агресія - повинні бути санкції. І тільки коли агресія припинена - санкції можуть бути ослаблені або зняті. А складна економічна обстановка у Росії зараз пов'язана, головним чином, з економічною політикою самої Росії, яка перебуває у виключній залежності від експорту природних ресурсів. Структура економіки в Росії зараз, як в Нігерії. І з цим нічого не поробиш без ліберальних економічних реформ", - сказав він.

На думку Бальцеровича, головні "санкції" проти Росії - це радикальне падіння цін на енергоносії, а також наслідки економічної політики російського президента Володимира Путіна.

"Економіка так не працює. Можливо, ці дії (Путіна - ред.) були б ефективні в часи Петра Великого, але з тих пір, взагалі-то, пройшло вже 300 років", - зазначив політик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-