Данилюк просить оцінити плюси і мінуси України від Євробачення

Міністр фінансів Олександр Данилюк просить економістів підрахувати економічну вигоду для України від проведення у 2017 році пісенного конкурсу Євробачення на території України.

Про це він написав у блозі "Європейської правди".

"Через специфіку своєї роботи я повинен думати про бюджет. Я закликаю тверезо оцінити можливості і вигоди Євробачення і нагадую, що проект повинен бути фінансово обгрунтованим. 1 мільярд гривень - це величезна сума", - написав Данилюк.

Він також нагадав, що в історії проведення Євробачення були випадки, коли права на проведення конкурсу передавалися від однієї держави іншій.

"Зрештою, світ знає п'ять прикладів передавання права на проведення конкурсу. Наприклад, Франція у 1960 році передала його Британії", - нагадав Данилюк.

Данилюк запропонував протягом місяця провести відкритий національний конкурс для вибору міста, яке прийме у себе Євробачення, а також створити проектний офіс при Кабміні, який займатиметься підготовкою конкурсу, його проведенням та управлінням проектами. Крім того, міністр наголосив на важливості громадського контролю за підготовкою та проведенням пісенного конкурсу.