Джамала в Укрінформі: Дякую всім, хто вірив

Джамала в Укрінформі: Дякую всім, хто вірив

Фото
Укрінформ
На прес-конференції в Укрінформі переможниця «Євробачення» Джамала воліла говорити переважно про музику і душу в ній. Але питали про різне: чи збирається співачка стати миротворцем, чи піде в політику, як почувається у званні народної артистки України…

Про перемогу музики

"Мені здається, що це була абсолютно стовідсоткова перемога музики. Я давала дійсно більше сотні інтерв'ю, зокрема й на загальних прес-конференціях, і кожен журналіст мені дякував за те, що я беру участь цього року, бо це підвищує рівень конкурсу. Вони не знали, що означає "1944", не розуміли, що саме я співаю у приспіві, але вони дякували за музику", - підкреслила Джамала.

"Я дуже хотіла цієї перемоги. Я, можливо, трішечки зухвало казала це, що я їду за перемогою. Всі трішечки посміхалися, ніхто не вірив, але, дійсно, в нас усе вийшло. Я дякую всім, хто вірив", - наголосила співачка.

Про звання народної артистки України

"Я казала вже, що мені трішечки смішно. Навіть не трішечки, а смішно. Мені приємно. Дякую дуже, але я люблю Майкла Джексона і Уїтні Х'юстон без усяких там народних регалій.

Мені здається, що музиканти і артисти дійсно мають по-справжньому бути народними. Вони повинні збирати зали, їх музику повинні слухати. А просто ця медаль, ця нагорода дуже приємна. Але для мене особисто нічого не змінилося. Просто приємно", - підкреслила Джамала.

Про пісню, що принесла їй перемогу

"Я дуже рада, що в нас все вийшло. Я присвячую цю перемогу своїм рідним, своїм людям, які пережили цю трагедію. Якщо чесно, мені б хотілося, щоб ця пісня не була написана. І щоб цієї трагедії не було, не було "1944". Люди повинні любити один одного, намагатися знайти щастя в цьому житті, а не страждати і ховати своїх дітей", - сказала співачка.

"Батьки мої спілкуються зі мною щодня. Вони зараз просто плачуть. І отримують дуже багато привітань. До них просто ціле паломництво, до їх дому. З неприємного те, що під нашим домом сплять журналісти каналів "Россия",  "Москва-24", LifeNews. Це дійсно незручно. Вони (батьки) зачиняють дім і їдуть до родичів, переховуються там. Це неприємно. Вони відмовляються давати коментарі", - сказала Джамала. 

Про небезпеки для симпатиків України в Криму

"Я цим дуже переймаюся, мені не байдуже. Я знаю  друзів, які зараз просто переживають за своїх родичів, тому що вони зайшли в маршрутку в Криму, сказали: "Крим - це Україна" і - не повернулися додому. Але я не знаю, як допомогти зараз", - розповіла Джамала. 

Про «пропозицію» Росії змінити громадянство і переїхати до Криму

«Ні, дякую. У мене вже є громадянство - і іншого мені не потрібно», - заявила співачка.

Про політику

У відповідь на запитання "Для України, особливо для кримських татар, Ви стали особливим символом перемоги. Чи заради них Ви готові були б піти в політику?", Джамала заявила: "Нізащо!".

"Це просто різні полюси - політика і музика. Мені не туди. Взагалі", - додала співачка. 

Як повідомлялося, представниця України Джамала виграла міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2016. Українська співачка перемогла з композицією "1944", присвяченою депортації кримських татар. У вівторок в Укрінформі вона дала прес-конференцію.

Вона отримала 211 балів від журі, а також 323 - за підсумками смс-голосування глядачів. Сума у 534 бали вивела її на перше місце.

Бюджет участі Джамали у конкурсі Євробачення-2016 становив 3 млн 123 тис. грн., повідомив продюсер співачки Ігор Тарнопольський. "Бюджет поїздки становив 3 млн 123 тис. грн, з яких 1 млн 800 грн виділив телеканал "СТБ"... Решту бюджету закрили люди, які вирішили залишитися інкогніто", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-