Укрзалізниця зізналась у двомільярдних квартальних збитках

Фінансовий результат ПАТ «Укрзалізниця» за січень-березень 2016 року становив 2 мільярди гривень збитків, що пояснюють негативним впливом курсової різниці.

Про це повідомляє прес-служба підприємства.

«Загальний фінансовий результат по ПАТ «Укрзалізниця» за 1 квартал 2016 року збитковий - 2 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у 1 кварталі 2016 року ПАТ «Укрзалізниця» від перевезень вантажів та пасажирів отримало прибуток - 156,6 млн грн. Від іншої діяльності збиток склав 2,2 млрд грн (у тому числі: збиток від нарахованої курсової різниці - 3,1 млрд грн; збиток від іншої фінансової діяльності (нараховані відсотки за обслуговування запозичених коштів) - 1,1 млрд грн; прибуток від іншої діяльності (дохід, нарахований одночасно в сумі, пропорційно нарахованій амортизації на основні засоби та інші необоротні матеріальні активи, які не увійшли до статутного капіталу товариства та надані в господарське відання) - 2 млрд грн.

Загальний фінансовий результат по ПАТ «Укрзалізниця» є наслідком курсової різниці, відповідно до вимог стандартів фінансової звітності, нарахованої на суму валютних зобов'язань на кінець кварталу.

В Укрзалізниці зазначають, що цей показник не вплинув на здатність товариства здійснювати господарську діяльність і зумовлений наявністю договірних зобов'язань в іноземній валюті та зростанням курсу долара.

За січень-березень ПАТ «Укрзалізниця» завершило репрофілювання облігацій на суму 500 000 000 доларів США зі ставкою доходності 9,5% та строком погашення у 2018 році, які випущені Шортлайн Пі-Ел-Сі (Shortline plc). Репрофілювання полягало в обміні облігацій на нові на суму 500 мільйонів доларів США зі ставкою доходності 9,875% та строком погашення у 2021 році, а також внесенні змін та викладенні у новій редакції пов'язаного договору позики. Договір набув чинності 14 березня 2016 року. 21 березня 2016 року було здійснено сплату процентів та комісій відповідно до умов репрофілювання.