Податківці викрили конвертаційний центр, який давно шукали

Конвертаційний центр, який надав своїм клієнтам «послуг» на 65 мільйонів гривень, викрили львівські податківці.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в управлінні комунікацій ГУ ДФС у Львівській області.

«Оперативними співробітниками встановлено, що в Львівській області діє стійка група, яка надає послуги з конвертації коштів та мінімізації сплати податків. Аналізом її діяльності протягом двох останніх років виявлено, що обсяг проконвертованих коштів перевищив 65 млн грн. Послугами конвертаційного центру користувались 30 підприємств реального сектору»,- йдеться у повідомленні.

Як зазначено, в результаті проведених обшуків вилучено комп’ютерну техніку, з якої подавалась податкова звітність фіктивних суб'єктів господарської діяльності, чорнові записи, печатки та документи фінансово-господарської діяльності фіктивних фірм, банківські картки фізичних осіб, через які відбувалось зняття готівкових коштів, СD-диски (електронні ключі). Заблоковано 212 тис. грн на банківських рахунках транзитно-конвертаційних СГД, щодо яких ініційовано процедуру анулювання свідоцтва платників ПДВ, що унеможливить подальше формування податкового кредиту і упередить втрати бюджету на суму понад 17 млн грн.

За цим фактом зареєстроване кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією: ч.2 ст.205 Кримінального кодексу («фіктивне підприємництво») та ч.3 ст.212 Кримінального кодексу України («ухилення від сплати податків в особливо-великих розмірах»).