ДТЕК відповів Демчишину на «стимулювання шахтарів»

ДТЕК олігарха Ріната Ахметова спростовує заяви глави Міненерго Володимира Демчишина про те, що компанія шахтарські акції протесту на Західній Україні.

Про це йдеться у повідомленні операційної компанії ДТЕК, переданому Укрінформу.

"Заява міністра енергетики В.Демчишина про те, що ДТЕК стимулює шахтарські акції протесту в Західній Україні, не відповідає дійсності ", - запевнили у компанії.

За даними ДТЕК, у 2015 році ТЕС ДТЕК купили вугілля у державних шахт обсягом понад 580 тисяч тонн, із них вугілля львівсько-волинських шахт становило понад 450 тисяч тонн. «У 2015 році ДТЕК перерахував держпідприємству «Вугілля України» понад 420 млн грн. Компанія оформила і оплатила вугілля, що знаходиться на зберіганні на теплоелектростанціях ДТЕК Західенерго», - запевнили у компанії.

Нагадаємо, 27 січня Демчишин заявив, що шахтарські акції протесту на Західній Україні стимулює енергохолдинг "ДТЕК". За його словами, державні шахти у 2015 році відвантажили "Західенерго" (належить ДТЕК) 100 тисяч тонн вугілля, тоді як оплату від холдингу так і не отримали.

Він також зазначив, що у 2016 році з держбюджету виділено 500 млн гривень, що дасть змогу погасити заборгованість перед шахтарями по заробітній платі.

Раніше гірники кількох шахт у Львівській області оголосили страйк через невиплату зарплат.

ДТЕК - холдинг, що здійснює управління трьома операційними компаніями з активами у вуглевидобуванні, тепловій енергетиці та дистрибуції, а також в альтернативній енергетиці та у видобутку газу. Входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов.