У Святогірську відкриють одну з найкращих шкіл в Україні – Жебрівський

У місті Святогірську на Донеччині до 14 травня відкриють сучасну опорну школу в регіоні - одну з найкращих шкіл в Україні.

Про це заявив у п'ятницю в Святогірську голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, інспектуючи готовність школи в оздоровчому комплексі «Смарагдове містечко», повідомляє Управління інформаційної політики та з питань преси Донецької ОДА.

«У нас є всі можливості зробити справжню опорну школу в Донецькій області, одну з кращих в Україні. Термін виконання - 14 травня цього року», - сказав глава області, взявши ситуацію на об'єкті під особистий контроль, пообіцявши виділити необхідний фінансовий ресурс обласного бюджету.

В ОДА констатували, що в 2013 році будівництво цієї школи на 440 місць призупинилося через відсутність асигнування. Пізніше суспільно-політична ситуація в області також не дозволяла завершити роботи, при тому що готовність навчального закладу становить 90%.

Будівля складається з кількох блоків і має складну конфігурацію. За інформацією департаменту капітального будівництва, станом на 2012 рік кошторисна вартість об'єкту, згідно експертного висновку, становила 52,5 млн грн. Майже 49 мільйонів вже вкладено.

На сьогодні загальні будівельні роботи виконані майже повністю. Підведені мережі водо-, електро-, теплопостачання. Однак за час консервації школи частково були порушені зовнішні елементи і внутрішнє опорядження.

Передбачається, що школа буде обладнана всім необхідним для повноцінного сучасного навчального процесу: лінгафонними кабінетами, бібліотекою з доступом до електронних баз даних, лабораторіями для хімічних дослідів, мультимедійними дошками в класах, комп'ютерними класами, спортивними майданчиками та душовими кабінками. Проектом передбачено благоустрій та озеленення території.

«Опорна школа повинна бути справді передовою, будемо робити все капітально - від даху до підвалу. Інвестиції в освіту наших дітей - це реальне підтвердження зацікавленості держави в успішному майбутньому», - підкреслив Жебрівський.