Жебрівський анонсував онлайн освіту для школярів окупованих територій

Жебрівський анонсував онлайн освіту для школярів окупованих територій

Укрінформ
У Донецькій області стартував ще один інноваційний проект - організація онлайн освіти для школярів тимчасово окупованої території регіону.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

«На Донеччині стартує ще один інноваційний проект. Організація онлайн освіти для школярів тимчасово окупованої території, які хочуть отримати український диплом, була серед пріоритетних завдань моєї команди. Уже розроблена нормативна база», - написав губернатор.

Він зазначив, що нині над створенням електронного навчального контенту працюють творчі групи педагогів, а для зручності обговорення результатів відкрито блог «Дистанційне навчання школярів». На сайті працює консультаційний пункт, є розділ, що містить практичні рекомендації для забезпечення технічного супроводу.

Учням пропонують поетапну інструкцію, як продовжити середню освіту у формі дистанційно-екстернатного навчання на території, яка контролюється українською владою. Розміщений перелік шкіл, рекомендованих для екстернів, є каталог електронних уроків і підручників, тестові завдання та методичні посібники.

Результатом першого півріччя повинна стати підготовка матеріалу і фахівців для дистанційної школи. З 1 вересня цього року розпочнеться апробація навчального он-лайн процесу.

«Отже, роботу розпочато. Але це лише перші кроки. Проект охопить декілька напрямків, у тому числі можливість дистанційної післядипломної освіти для дорослих. У перспективі - електронне навчання обдарованих учнів і дітей з особливими освітніми потребами», - додав Жебрівський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-