У Парижі українці зібрались на могилі Петлюри у річницю його вбивства

Близько 150 українців та французів, а також представники посольства України у Франції зібралися біля могили Симона Петлюри на цвинтарі Монпарнас в Парижі у 98 річницю вбивства видатного державного військового та політичного діяча та борця за незалежність України.

Як передає кореспондент Укрінформу, на могилі відбувся традиційний щорічний молебень, потім громада провела ходу до площі Пантеон

«В Україні є два фронти – це наші воїни, які нас захищають та ті, хто в тилу, які їм допомагають. Ми з вами належимо до третього фронту, який також важливий. Ми працюємо на фронті солдатів свободи, ми повинні робити тут все, щоб підтримувати рідну землю для нас, для французів, для всієї Європи», - відзначив у своїй промові президент Об’єднання українців у Франції Жан-П’єр Пастернак

Під час ходи до Пантеона саме пролунали вибухи в Харкові, учасники вимагали від французької влади надати якомога більше засобів ППО та просили Європу допомогти закрити небо від російських ракет.

На площі Пантеон, з культурною програмою виступив український артист Сергій Файфура

Нагадаємо, Симон Петлюра був членом Генерального секретаріату Української Центральної Ради на посаді генерального секретаря з військових справ, а також головним отаманом військ Української Народної Республіки та головою Директорії УНР. Він був убитий 25 травня 1926 року в Парижі радянськими спецслужбами. Петлюру розстріляли впритул на розі вулиці Расін та бульвару Сен-Мішель.

Читайте також: В Анкарі до річниці з дня народження Шевченка пройшла зустріч дослідників і перекладачів

Як повідомляв Укрінформ, Українські дипломати вшанували пам’ять Симона Петлюри на цвинтарі Монпарнас у Парижі.

Фото: Лідія Таран, Філіп Лекуртьє