Українська книжкова поличка з’явилася у бібліотеці Кирила та Мефодія у столиці Болгарії

Фото

У Національній бібліотеці святих Кирила та Мефодія у Софії 9 травня відбулося відкриття Української книжкової полички.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України у Болгарії.

Бібліотека отримала від посольства та Одеської національної наукової бібліотеки понад 70 книг – класичну та сучасну українську літературу, яскраві дитячі видання, а також низку перекладів українських творів болгарською мовою.

Під час офіційної церемонії до гостей звернулися посол України Олеся Ілащук, директор Національної бібліотеки Святих Кирила та Мефодія Красіміра Александрова та директор Одеської національної наукової бібліотеки Ірина Бірюкова.

«Мова Росії – руйнування та знищення. Україна ж говорить зі світом мовою культури, історії та людських цінностей», – наголосила посол Олеся Ілащук.

У рамках заходу також був підписаний Меморандум про взаєморозуміння між Одеською національною науковою бібліотекою та Національною бібліотекою Святих Кирила та Мефодія.

«Українська книжкова поличка» – проєкт, який реалізується по всьому світу під патронатом Першої леді України Олени Зеленської спільно з Міністерством закордонних справ України / MFA of Ukraine, Міністерством культури та інформаційної політики України й Українським інститутом книги.

Нагадаємо, в Болгарії Українські книжкові полички вже відкрито у Софії, Варні, Бургасі, Пловдиві, Банско та Благоєвграді.

Фото: посольство України в Болгарії / Фейсбук