Канадсько-українська програма CUSAP розпочала п'яту місію з хірургічної допомоги українцям

Фото

Канадсько-українська програма хірургічної допомоги (CUSAP) за останні два дні прийняла 36 пацієнтів з різних куточків України в рамках своєї п'ятої місії в Желядзі, Польща.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Канадсько-українська фундація (Canada-Ukraine Foundation), яка започаткувала цю місію у 2014 році.

Зауважується, що всі пацієнти зазнали немислимих травм внаслідок війни Росії проти України, зокрема, черепно-лицевих, м'яких тканин, верхніх і нижніх кінцівок, а також опіків. Майже всі травми настільки важкі, що поранені не можуть отримати повноцінне лікування в рамках перевантаженої системи охорони здоров'я України на цей момент.

Читайте також: Віктор Гетьманчук, голова Ради директорів Канадсько-української фундації

«Деякі пацієнти повертаються з попередніх місій Canada Ukraine Surgical Aid Program, щоб пройти додаткові процедури з нашими волонтерами в рамках багатоетапного плану хірургічної допомоги. Наша команда була рада вітати нові та знайомі обличчя в рамках п'ятої місії з надання хірургічної допомоги», – повідомили в КУФ.

Крім того, найближчими днями понад 60 канадських волонтерів поділяться своїм часом і досвідом, щоб покращити якість життя тих, хто цього потребує.

«Ми висловлюємо подяку багатьом волонтерам і жертводавцям, які, починаючи з 2014 року, дозволили цим життєво важливим, трансформаційним хірургічним місіям змінити життя. Ваша робота допомогла підняти дух, зцілити сім'ї та відновити громади», – подякували в КУФ.

Нагадаємо, українська громада вітає оголошену Канадою додаткову економічну підтримку України, однак закликає збільшити і військову допомогу.

Фото: Canada-Ukraine Foundation / Фейсбук