У Британії відбувся концерт до 10-річчя заснування ансамблю українського танцю «Пролісок»

Фото

До 10-річчя заснування ансамблю українського танцю «Пролісок», що є офіційним танцювальним колективом Лондонського відділу Союзу українців у Британії, нещодавно було проведено концерт «Step into Ukraine – A Benefit Concert for Ukraine».

Як передає Укрінформ, про це Союз українців у Британії (Association of Ukrainians in Great Britain) повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

«Завдяки ансамблю «Пролісок» СУБ зміг продемонструвати найкраще з української культури та поділитися проблиском нашої різноманітної спадщини з британською громадськістю. Активна участь СУБ у концерті допомогла підтримати зусилля нашої громади щодо збереження, популяризації та поширення нашої культури зі світом, а також зібрати життєво важливі кошти для допомоги багатьом людям, які постраждали від триваючої війни в Україні», – йдеться в дописі.

За повідомленням, за два концерти «Проліску» вдалося продати понад 750 квитків і зібрати 9500 фунтів стерлінгів, які були передані українським гуманітарним організаціям. Це, зокрема, London Euromaidan, Ukrainian Children SOS та СУБ, якому «Пролісок» пожертвував 3000 фунтів стерлінгів до Фонду допомоги Україні.

Зауважується, що ця пожертва дозволить і надалі підтримувати Україну та український народ шляхом надання гуманітарної допомоги.

«Ця незаконна війна завдала невимовних страждань мільйонам українців, і обов’язком усіх нас є допомогти покласти край цим стражданням усіма можливими способами. Пожертва «Пролісок» може значно змінити життя багатьох українців і дати можливість нашій Батьківщині перемогти загарбників», – наголосили в СУБ.

Нагадаємо, у Бібліотеці й архіві імені Тараса Шевченка в Лондоні відбулася лекція про передумови створення Союзу українців у Великій Британії.

Фото: Association of Ukrainians in Great Britain / Фейсбук