Діаспора закликала союзників України негайно надати додаткові системи ППО

Світовий конгрес українців (СКУ) закликав демократичні країни світу терміново передати Україні додаткові системи протиповітряної й протиракетної оборони та ракети до них для захисту мирних українців від російських ракетних обстрілів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

Також організація закликала українські громади в усьому світі адвокатувати перед урядами своїх країн додаткову військову допомогу Україні, щоб закрити українське небо від смертельних і руйнівних російських ракетних ударів.

У СКУ наголосили, що, не маючи можливості здолати Україну на полі бою, російська держава-агресор здійснює терор супроти української енергетики та критичної інфраструктури українських міст. Мета російських терористів – знищити українську економіку, занурити простих українців у темряву, зробити територію України непридатною до життя і зламати волю українців до опору російській військовій агресії.

Зауважується, що основною причиною знищення росіянами Зміївської (Харківська область) та Трипільської (Київська область) ТЕС, а також виведення з ладу найбільшої в Україні гідроелектростанції ДніпроГЕС у Запоріжжі є критична нестача в Україні систем протиповітряної та протиракетної оборони, а також неспроможність союзників України забезпечити ефективне прикриття українського неба постачанням нових систем та озброєння до них. 

«Союзники України мають у розпорядженні достатню кількість протиповітряного та протиракетного озброєння, яке вони могли б доставити в Україну для постійного або тимчасового захисту українських міст та енергетичної системи. Утім, постачання здійснюється украй повільно. Ціна кожної затримки – життя мирних українців та життєдіяльність цілих українських міст», – заявив президент СКУ Павло Ґрод.

Від імені СКУ він закликав українські світові громади вимагати у своїх урядів посилення військової підтримки України, а союзників України – виконувати взяті на себе раніше зобов’язання і надати обіцяне озброєння і засоби захисту.

Нагадаємо, СКУ закликав керівників країн, церков, міжнародних гуманітарних і правозахисних організацій та людей доброї волі докласти всіх можливих зусиль для найшвидшого звільнення з російського полону захисників Маріуполя, а також та всіх інших полонених українців – військових і цивільних.

Фото: dpa