Бібліотека Мохаммеда бін Рашида в Дубаї отримала книжки про історію УГКЦ

Бібліотека імені шейха Мохаммеда бін Рашида Аль Мактума в місті Дубай (ОАЕ) отримала чотири книги англійською мовою про історію Української греко-католицької церкви та її новомучеників.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила УГКЦ в Об'єднаних Арабських Еміратах.

Отець УГКЦ Любомир Филипчак особисто передав ці книги старшому працівнику бібліотеки мадам Мейтаяк як вклад в розвиток знань про інші релігії і Церкви для усіх, хто живе в ОАЕ.

Як подарунок від бібліотеки отець Филипчак отримав книгу «Flashes of Thought», автором якої є Мухамед бін Рашид Аль Мактум, правитель Дубай.

Читайте також: В Абу-Дабі створили новий український танцювальний колектив «Коралі»

Зауважимо, що бібліотека Мохаммеда ібн Рашида (Mohammed Bin Rashid Library) була відкрита в червні 2022 року на набережній затоки Dubai Creek. Вона є найбільшою бібліотекою на Близькому Сході. Її будівля має незвичну форму – у вигляді підставки для Корану.

Фонди бібліотеки представлені у 9 тематичних залах: дитяча література, книги для молоді, збірки карт та атласів, мультимедіа і мистецтво, ділові видання тощо.

Крім того, тут застосовують новітні технології штучного інтелекту, зокрема електронну систему пошуку книг, термінали самообслуговування та розумних роботів, які реагують на запити відвідувачів.