CКУ зібрав мільйони доларів на підтримку захисників України

Світовий конгрес українців (СКУ) пожертвував вже кілька десятків мільйонів доларів для Збройних сил України в рамках ініціативи Unite With Ukraine. 

Про це повідомив президент СКУ Павло Ґрод в ефірі національного телемарафону “Єдині новини”, передає Укрінформ.

«У розмові з українцями, які приїжджали за кордон, ми найчастіше чули два прохання: переконати уряди країн, аби вони закрили Україні небо, а друге – допомогти захисникам, які на передовій, пішли в територіальну оборону, які волонтери й не мають чим захищатися. Тоді ми зрозуміли, що наш пріоритет – захистити захисників», – пояснив президент СКУ.

На зібрані гроші СКУ спочатку закуповував бронежилети, каски, рації, тепловізори. Згодом на фронт також передали екскаватори, буржуйки, генератори й машини для розмінування. Українських бійців оснащують рюкзаками бойового медика, передають індивідуальні аптечки НАТО, ізраїльські бандажі та турнікети. 

«Тепер ми найбільше працюємо по наших головних напрямках: тактична медицина й броньовані машини», – сказав директор ініціативи Unite With Ukraine Андрій Потічний. 

На зібрані кошти СКУ також закупив 25 бронетранспортерів FV103 Spartan і FV432 для Збройних сил України. Нині машини допомагають захисникам на фронті. Водночас Світовий конгрес українців переходить на ще один етап допомоги – ремонт старої радянської техніки, анонсував Павло Ґрод.

«Старої радянської техніки є дуже багато, а ЗСУ бракує техніки. Тому ми працюємо з партнерами України задля оновлення цих ресурсів», – пояснив президент СКУ. 

Крім того, торік СКУ став одним із найбільших донорів проєкту «Армія дронів» – закупівлі безпілотників для повітряної розвідки.

Читайте також: СКУ закликав Папу Франциска засудити війну Росії проти України

Пожертви через Світовий конгрес українців вже передали понад 6 тисяч людей з 70 країн світу. Серед них не лише представники української громади закордоном, але й небайдужі іноземці, зокрема, колишні високопосадовці.

Фото: СКУ