У Вроцлаві проходить благодійна виставка українських митців «Мистецтво у полумʼї»

У польському Вроцлаві до 2 квітня триває виставка «Мистецтво у полумʼї», у рамках якої експонуються роботи українських фотографів, художників і скульпторів, які представляють образ України до 24 лютого 2022 року та в умовах повномасштабної російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це пише українська газета в Польщі «Наш Вибір»

Виставка «Мистецтво у Полум’ї» – це благодійний захід, під час якого будуть збиратись гроші на підтримку харківської організації «Добро Так». Виставка триватиме до 2 квітня у Палаці Гацфельдів (колишня галерея «Авангард», вул. Віта Ствоша, 30 / Wita Stwosza, 30). 

За повідомленням, експозиція складається з шести розділів, на яких представлені фото, картини, скульптури, а також відео та твори цифрового мистецтва. Перший розділ присвячений фотографіям, які показують масштаб трагедії, створюючи реалістичне відчуття присутності у зруйнованих містах, охоплених вогнем агресії. Роботи художників доповнюють знімки пересічних громадян України, зроблені на телефони та любительські камери. 

Наступний розділ виставки складають документальні стрічки журналістів, митців та волонтерів, які документують війну в Україні. Третя частина виставки присвячена Україні до повномасштабного вторгнення – тут представлені фото українських пейзажів та фільм про українських митців. 

Четвертий розділ виставки представляє роботи сучасних українських художників, які продовжують творити навіть в умовах війни. Традиційні картини та скульптури тут доповнені цифровим мистецтвом, яке складає окремий, п’ятий розділ виставки. Тут крім сучасних робіт будуть представлені також репродукції тих творів мистецтва, які були знищені під час російсько-української війни. 

Завершує виставку показ фільмів та слайдів, присвячених допомозі українцям зі сторони Польщі та поляків. 

Вхід на виставку вільний. Одночасно з цим буде відбуватись благодійний збір коштів для громадської організації з Харкова «Добро Так», яка займається паліативною допомогою для дітей. З початком повномасштабної війни, організація розширила свою сферу діяльності й на допомогу дорослим. Наразі організація опікується кількома селами у 2 районах Харківської області та Немишлянському районі Харкова, допомагає людям з особливими потребами дістатись до лікарні, забезпечує їх необхідною гуманітарною допомогою. 

Більше інформації про виставку можна знайти за посиланням

Нагадаємо, у Кракові письменниць і перекладачок з України запросили взяти участь у новій програмі літературних резиденцій, що реалізується в рамках міського проєкту «Krakowianki», присвяченого ролі жінки та рівності.

Фото: Domek Miedziorytnika