Президент СКУ Павло Ґрод привітав українців з Різдвом

Відео

Президент Світового конгресу українців Павло Ґрод під імені СКУ привітав усіх українців і друзів України з Різдвом Христовим.

Як передає Укрінформ, привітання розміщене на сайті СКУ.

«Від імені Світового конгресу українців хочу щиро привітати всіх українців і друзів України з цим величним святом – Різдвом Христовим! Цьогорічне Різдво Україна зустрічає в надважких обставинах. Ядерна держава-терорист, яка несе загрозу для всього цивілізованого світу, окупувала частину території нашої незалежної країни – щодня вбиває та катує українців, руйнує інфраструктуру, намагається залишити наш народ без тепла, води, світла», – сказав він.

У вітанні йдеться, що у часи найбільших викликів, коли своя держава була лише мрією, за Різдвяним столом збиралися наші славетні воїни – січові стрільці, воїни УПА, захисники української землі всіх поколінь. Святкуючи це Різдво в себе вдома, з подарунками і в теплі, маємо пам’ятати про хоробрих захисників і захисниць України. Різдвяна зірка приходить у ліси, бліндажі, окопи, на руїни Бахмута і Маріуполя – і найбільше диво потрібне саме для тих, хто просто зараз боронить Україну.

Читайте також: СКУ зібрав через United with Ukraine 40 млн дол. для захисників України

«Для українців Різдво – це також родинне свято, яке вказує на добрий шлях та зміцнює родини. Цього Різдва наша світова українська родина – міцна як ніколи. Нас 65 мільйонів українців і ми всі маємо лише одне спільне бажання – вільна, незалежна, успішна Україна. Ми разом молимося за хоробрих захисників батьківщини, за справедливий суд над окупантом і встановлення миру на українській землі», – сказав Ґрод.

Він подякував кожному українцю, кожній українській родині та кожному другу України, за їхню щедру підтримку захисників України та кампанії Unite With Ukraine Світового конгресу українців, а також відданим волонтерам в українських громадах за їхню щоденну працю. Президент СКУ закликав їх продовжувати пожертви на кампанію Unite With Ukraine – всі кошти підуть на закупівлю найнеобхіднішого для захисників України, які просто в ці секунди боронять українську землю, свої домівки та родини.

«Нехай все добро, яке ви зробите для України та її героїчного незламного народу, повернеться до вас сторицею. Де б ми не жили, підтримуймо Україну та український народ у боротьбі за свободу України та всього вільного світу! Слава Україні! Слава ЗСУ! Христос Рождається!», – привітав Ґрод.

Як повідомляв Укрінформ, президент Володимир Зеленський привітав християн західного обряду з Різдвом Христовим та наголосив, що цьогоріч усі свята для українців мають гіркий присмак через розв'язану росією повномасштабну війну.