Колективи УКТ «Просвіта» долучилися до низки культурних заходів в Аргентині

Фото, відео

Ансамбль українських народних танців «Просвіта» та капела бандуристів імені «Тараса Шевченка», що діють при Українському культурному товаристві «Просвіта» (Аргентина), долучилися до низки культурних заходів.

Про це Укрінформу повідомив референт Референтури преси УКТ «Просвіта» в Аргентині, член управи Конґресу українців Канади – відділ Торонто Хав'єр Апонюк Савич. 

Так, ансамбль «Просвіта» під керівництвом Сергія Яремка доніс свою «культурну дипломатію» до аргентинської провінції Кордова – у місті Вілья Хенераль Бельграно танцюристи традиційно брали участь у Фестивалі пива «Октоберфест.

Капела Бандуристів «Тарас Шевченко» під керівництвом Олеся Берегового прикрасила своєю музикою свята Кафедрального Собору Української греко-католицької церкви «Покрови Пресвятої Богородиці», де цього року відзначили сторіччя візиту Митрополита Андрія Шептецького до Аргентини.

Зібрані кошти зі спільного обіду під час свята були пожертвувані на гуманітарну допомогу Україні.

Нагадаємо, УКТ «Просвіта» в Аргентині взяло участь у «Фестивалі громад», що відбувся на Авеніда де Майо у Буенос-Айресі. А ансамбль українських народних танців «Просвіта» виступив на ХХ «Фестивалі іноземних громад» у місті Ушуая – найпівденнішому місті Аргентини.

Фото: Юрій Данилишин / Фейсбук