У Швейцарії українка варить варення для допомоги постраждалим від російських обстрілів

Фото, відео

Українка Степаненко Ганна, яка зараз тимчасово перебуває у швейцарському місті Шафхаузен, вирішила варити варення на продаж для підтримки співвітчизників, які потребують психологічної допомоги внаслідок збройної агресії рф проти України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у Швейцарії. 

“Після ракетного обстрілу Вінниці (звідки Ганна родом), місцеві фермери селища Bibern (Schaffhausen) родина Rene та Michaela Hiltbrunner надали свою продукцію у вигляді абрикос. Пані Ганна варить абрикосове варення для подальшого продажу в церкві Freie Evangelische Gemeinde Thayngen та під час сливового свята Zwetschgenfest Bibern. За вихідні вдалось зварити 120 баночок абрикосової смакоти”, – йдеться в дописі.

Читайте також: Українська література надійшла до культурних центрів у Женеві

Зауважується, що всі кошти будуть спрямовані на організацію психологічної допомоги дітям та дорослим, які постраждали внаслідок обстрілів російських ракет у Вінниці.

Посольство подякувало родині Rene та Michaela Hiltbrunner за щедрість і підтримку, а пані Ганні за ідею та реалізацію смачного проєкту, а також наголосило: “Допомога кожного – наближає нас до перемоги!”.

Нагадаємо, 14 липня війська рф з акваторії Чорного моря завдали удару по центру Вінниці трьома ракетами «Калібр». Внаслідок атаки загинули десятки людей, у тому числі діти. 

Як повідомляв Укрінформ, навесні в Цюриху відбулася акція подяки українців швейцарській громаді.  

Фото: Посольство України у Швейцарії / Фейсбук