У Любляні відбулися благодійний концерт та аукціон на підтримку України

Фото

У столиці Словенії, на території історичної урядової протокольної будівлі «Vila Podrožnik» відбулась культурна подія «Kresna noč-2022» – благодійний концерт та аукціон, які пройшли під знаком солідарності та допомоги Україні та українському народу.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Республіці Словенії.

Зауважується, що благодійний вечір був організований завдяки спільним зусиллям благодійної організації «Lions Club Ljubljana Iliria», Посольства України в Республіці Словенії організаційного комітету «Kresna noč».

«Цьогорічний захід був цілковито присвячений Україні та тяжкому гуманітарному становищу українського народу. Головною метою вечора був збір коштів для допомоги українським дітям та підліткам, які знайшли свій прихисток в Республіці Словенії у зв’язку з війною рф проти України. Благодійний вечір відбувся під почесним патронатом Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Словенії Михайла Бродовича. Захід привернув увагу політичних та бізнесових кіл Республіки Словенії, а також представників провідних медіа», – йдеться в повідомленні.

У диппредставництві розповіли, що благодійний вечір пройшов дуже насичено та різноманітно. Гості мали можливість почути відомі українські музичні композиції у виконанні словенських музикантів, насолодитись поезією видатного українського поета Т.Шевченка. Музична програма поєднала у собі виконання словенських та українських творів.

Читайте також: У столиці Словенії провели акцію зі вшанування памяті українських дітей

Крім того, під час прогулянок територію «Vila Podrožnik» всі гості мали змогу ознайомитись наживо із картинами українського художника Едуарда Бєльського та поспілкуватись із самим автором. У перерві між виконанням музичних композицій до присутніх із промовами звернулись президент благодійної організації «Lions Club Ljubljana Ilira» Мая Відергар та Посол України Михайло Бродович.

Посол України під час своєї промови висловив вдячність дружній Словенії та всьому словенському народу за неоціненну допомогу, яку вони надають Україні та українським громадянам в час повномасштабної військової агресії рф проти нашої держави та наголосив, що допомога українським дітям та підліткам – це великий внесок в майбутнє України та всієї Європи.

Голова організаційного комітету «Kresna noč-2022» Барбара Уранек урочисто передала Послу України символічний чек на загальну вартість 30 тис. євро. Ці гроші були зібрані спонсорами «Lions Club Ljubljana Iliria» та будуть витрачені на потреби українських дітей, які втекли від жахіть війни в Україні та знайшли свій прихисток в Словенії.

За повідомленням, головною подією вечора став благодійний аукціон, під час якого присутнім було запропоновано придбати унікальні лоти: футболки та м’ячі з автографами гравців української та словенських збірних команд з футболу, футболка та фотокартка з автографом відомого українського професійного спортсмена – легкоатлета, 35-ти разового олімпійського чемпіона зі стрибків із жердиною Сергія Бубки.

Найбажанішим та найдорожчим лотом благодійного аукціону стали боксерські рукавиці з автографами всесвітньо відомих спортсменів, багаторазових чемпіонів світу з боксу - братів Віталія та Володимира Кличків.

Після закінчення концертної частини заходу всі охочі мали можливість поспілкуватись і скуштувати страви та напої традиційної словенської та української кухні.

«Усі зібрані під час благодійного вечора кошту будуть передані на потреби українських дітей та підлітків, які вимушені були покинути рідні домівки у зв’язку з війною рф проти України та перебувають наразі у безпечній Словенії», – поінформували у Посольстві.

Нагадаємо, представники української громади та Посольства України у Словенії взяли участь в одному з найчисленніших веломарафонів – традиційному «Полімарафоні-2022» у місті Птуй, який цьогоріч пройшов під знаком солідарності з Україною.

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. 

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Slovenia / Фейсбук