У Нідерландах відбудеться міжнародний концерт-марафон на підтримку України

У центрі Амстердама на Музейній площі 21 червня відбудеться міжнародний концерт-марафон на підтримку України.

Про це кореспонденту Укрінформу в Гаазі повідомили в Посольстві України в Нідерландах.

Концерт-марафон «Обійми Україну — разом до успіху» пройде за участю популярних артистів, політиків та лідерів думок. Зокрема, можна буде почути живі виступи зірок міжнародного та українського Євробачення: Kalush Orchestra, Кончита Вурст, Еммелі де Форест, S10, Джамала, Руслана, Верка Сердючка. Також слово матимуть активісти, діячі культури, політики та лідери думок.

Читайте також: У Нідерландах запустили додаток, який допомагає спілкуватися з українцями

Захід розпочнеться о 20:00, за місцевим часом, і триватиме близько двох годин. Вхід вільний.

Варто зазначити, що 23-24 червня у Брюсселі відбудеться засідання Європейської ради, одним із питань якого буде розгляд заявки України на членство в ЄС та прийняття рішення щодо надання їй статусу країни-кандидата. Тож під час концерту-марафону закликатимуть підтримати Україну та дати їй шанс стати частиною європейської сім'ї.

Також проходитиме збір коштів через глобальну платформу United24 — на придбання рентгенівських апаратів з відеосистемою типу C-arm для закладів охорони здоров’я, які надають медичну допомогу пораненим та постраждалим внаслідок повномасштабного вторгнення росії.

Нагадаємо, у травні у нідерландському місті Гертогенбос відбувся захід під назвою захід «Welcome Ukraine», на якому відомі українські виконавці та гурти зарядили публіку позитивними емоціями.