У Женеві діаспора організувала показ фільму про Олеся Гончара

Фото

Український культурний центр у Женеві (Швейцарія) організував показ документального фільму «Олесь Гончар. Слово як зброя».

Як передає Укрінформ, про це Український культурний центр у Женеві повідомив у Фейсбуці.

«Українці різного віку (наймолодшому глядачу було лише три рочки) з усієї Женеви та навіть навколишніх французьких міст разом із місцевими швейцарцями зібрались.., щоб переглянути документальну стрічку зняту творчою командою з Дніпра про українського письменника, що мав свій Нотр-Дам де Парі, який врятував від трагічної загибелі власним словом, складеним у рядки роману «Собор», – йдеться в дописі.

Також глядачі мали змогу подискутувати після фільму з режисеркою фільму Катериною Стрельченко про історію постійних моральних дилем і виборів видатного українського письменника.

Читайте також: У Цюриху відбулася акція подяки українців громаді Швейцарії

«Жвава дискусія закінчилась не менш жвавим аукціоном, на якому продали книгу Олеся Гончара «Собор» з підписом його дружини, Валентини Данилівни, яка уважно стежить за подорожжю фільму містами Європи із нині звільненої від окупантів Київщини та сподівається прийти на прем’єрний показ стрічки в Україні після нашої перемоги», – повідомили у центрі.

Зауважується, що всі кошти, зібрані під час показу фільму й аукціону, підуть на придбання пікапа для Української добровольчої армії, який зараз продовжує звільняти Україну від окупантів.

Нагадаємо, учні Української школи в Женеві відвідали з екскурсією Олімпійський музей в Лозанні, де змогли дізнатися про історію і сучасність олімпійського руху та про те, хто і як керує Олімпійськими іграми.

Фото: Centre culturel ukrainien à Genève / Фейсбук