У Лісабоні провели акцію на підтримку Маріуполя

Фото, відео

На площі Росіу у Лісабоні, перед Національним театром королеви Марії, відбулася численна акція #SaveMariupol, до якої долучилося Посольство України у Португалії.

Як передає Укрінформ, про це Посольство повідомило у Фейсбуці.

Учасники акції принесли з собою прапори України, а також виклали перед будівлею театру слово «ДІТИ».

«Росія відповідає за свої військові злочини. Її влада знає, що вона вбиває мирних жителів. Росія зруйнувала Маріуполь. Загарбники вбивали та катували тисячі мирних жителів. Вони діють як терористи. Росія має припинити свої військові злочини, зіткнутися з наслідками, жорсткішими санкціями та більшою ізоляцією», – наголосили у диппредставництві.

Нагадаємо, у Лісабоні на базі суботньої школи «Дивосвіт» при Спілці українців у Португалії створили ресурсний центр для потреб українських громадян, що вимушено полишили України у зв’язку з широкомасштабним вторгненням рф.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.