Українці повинні мати стратегію щодо росії – голова СКУ

Українці повинні мати тривалу стратегію щодо росії, оскільки навіть зі смертю путіна не припиняться агресивні дії рф щодо України.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив президент Світового конгресу українців (CКУ) Павло Ґрод.

«Російська агресія – це гра в довгу, ми її відчуваємо вже 500 років, пережили Голодомор та інші трагедії. Не буде такого, що помре путін і все закінчиться. Ми повинні мати стратегію щодо росії», – заявив Ґрод.

За його словами, дуже важливо, щоб світове українство збудувало інститути, на базі яких можна було б виховувати свідомих українців на багато поколінь.

Читайте також: Ми можемо захистити повітряний простір Українипрезидент СКУ

«Для нас дуже важливо, щоб ми усвідомили, що маємо сьогодні і що буде за одне-два покоління. Розбудова України є великим викликом для світового українства, і ми маємо до цього готуватися. Це – довга боротьба нашого народу», – підкреслив голова СКУ.

Ґрод також зазначив, що запровадження в Україні подвійного громадянства є «дуже важливим ключем» для України.

«Українська діаспора по всьому світу є дуже великою: нас приблизно 20 млн. Це великий потенціал і ресурс», – наголосив президент СКУ.

Читайте також: СКУ планує закупити військове спорядження для 100 тис. захисників України

Він підкреслив, що багато хто не хоче відмовлятися від громадянства своїх країн, але охоче прийняв би також українське. У цьому контексті він також звернув увагу на запобіжники у контексті надання подвійного громадянства, такі як позбавлення громадянства за антиукраїнську діяльність чи неможливість отримати українське громадянство людині, яка є громадянином країни-агресора.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває масштабне російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України; ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Юрій Банахевич