Українська школа у Бельгії зібрала кошти для лікування дівчинки з України

Українська «Рідна школа» у бельгійському місті Льєж зібрала необхідну суму у розмірі 510 євро на лікування дівчинки Ані Цирень з України.

Як передає Укрінформ, про це «Рідна школа» повідомила у Фейсбуці.

Зауважується, що традиційно, до свята Миколая, «Рідна школа» виділяє 100 євро на цільову допомогу певній дитині в Україні.

«Дякуємо всім, хто долучився до збору коштів, хто вносив пожертви в "скриню добра" на наших заходах, хто переводив пожертви на наш рахунок (ми все зафіксували), хто купував на Парафія Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ Льєж (Paroisse Ukrainienne de Liège імбирні пряники, які приготували та розмалювали наші учні – всі кошти від продажу ми також долучили до зібраних», – ідеться в дописі.

Зібрані кошти школа перерахувала на рахунок благодійного фонду «Запорука».

Додамо, що два роки тому було оголошено збір коштів для допомоги Василькові Давидюку. До благодійної акції приєдналася також Парафія Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ Льєж (Paroisse Ukrainienne de Liège). Тоді спільними зусиллями було зібрано 17 тис. грн (трохи понад 600 євро).

Нагадаємо, про збір коштів, необхідних для лікування дівчинки Ані Цирень з України, було оголошено у жовтні, на вечорі, присвяченому Дню козацтва, захисників та захисниць України.

Фото: Українська «Рідна школа» у Льєжі