Українці за шість років передали з-за кордону в Україну понад 74 млрд дол. – Чолій

Експрезидент Світового конґресу українців, почесний консул України в канадському Монреалі та президента Громадської організації «Україна – 2050» заявив, що з 2014 по 2020 роки українці, які проживають за межами України, передали у фінансову систему України понад 74 млрд дол. 

Як передає Укрінформ, про це він сказав 11 листопада під час у часті у проєкті «Україна. Бесіди про важливе», яке започаткувало Посольство України у Хорватії. Тема бесіди – Єдність світового українства в ім’я захисту незалежності України»

«За шестирічний період – між 2014 і 2020 роками – МВФ надав Україні кредитів на 12 мільярдів доларів США. Для порівняння, за даними Світового банку, за той самий період українці, які проживають за межами України, включно з українських працівників-мігрантів, які отримують свої сім’ї на батьківщині, передали у фінансову систему України понад 74  мільярди доларів США. Під час одного лише 2020 року під час російської агресії  надав Україні кредитів на суму 2, 1 млрд доларів США, тоді як українська діаспора перерахувала майже 14 млрд доларів США», – повідомив Чолій.

Також, за його словами, діаспора зробила відчутний внесок у закупівлю приміщення для Посольства та резиденції посла України в Канаді, для генеральних консульств України у Нью-Йорку та Чикаго, а також для постійного представництва ООН у Нью-Йорку.

Крім того, українська діаспора зробила внесок у визнання світовою спільнотою відновлення незалежності України.

Зауважимо, що у рамках онлайн/офлайн проєкту «Україна. Бесіди про важливе» щомісяця першого та четвертого тижнів Посольство у Хорватії проводитиме тематичні бесіди з експертами, вченими, дипломатами та моральними авторитетами. До бесіди запрошуються українські та хорватські експерти. Першим гостем став Евген Чолій.

Нагадаємо, Українське культурне товариство «Просвіта» в Аргентині організувало віртуальну конференцію «30 років незалежності України: Минуле, Сучасне і Майбутнє» доктора Евгена Чолія.