Директорка МІОК анонсувала великий форум «Діаспора – адвокація України»

Міжнародний інститут освіти, культури зв’язків з діаспорою (МІОК) розпочав підготовку до великого форуму «Діаспора – адвокація України».

Як передає Укрінформ, про це під час презентації дослідження «Обізнаність українців про діаспору та ставлення до неї» повідомила директорка МІОК Ірина Ключковська.

«У серпні 2022 року (ми готуємося до цього) ми оголошуємо проведення великого форуму, який буде називатися «Діаспора – адвокація України», де ми хочемо розкрити перед суспільством роль української діаспори, яка адвокатує нас у світі в економічній, політичній, культурній інформаційній, безпекових сферах», – сказала вона.

Нагадаємо, 21 жовтня МІОК презентував результати всеукраїнського опитування «Обізнаність українців про діаспору та ставлення до неї», під час якого порушувалися питання: як українці в Україні ставляться до українців, що проживають за кордоном? Чи цікавляться їхніми здобутками? Чи хочуть бачити їх інвесторами, управлінцями та залучати українську діаспору до розбудови України тощо.

Результати дослідження, зокрема, показали, що більшість громадян України – понад 70% – виступають за залучення діаспори до популяризації України за кордоном. Водночас державне фінансування українських організацій за кордоном підтримали менш як 30% громадян України.