У Чехії відкрилася виставка про Харківську школу фотографії

Фото

У чеському місті Брно на Моравській площі відкрилася виставка «Формування медіа. Харківська школа фотографії», яка знайомить з представниками експериментального мистецького руху, що виник наприкінці 1960-х – початку 1970-х у Харкові.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Чехії.

Виставка, яка триватиме два тижні – до 30 вересня, розташована перед входом до Моравської галереї. Проєкт було реалізовано у рамках Харківського року в Брно та програми #UkraineEverywhere, започаткованої торік Українським інститутом.  

«Участь у відкритті виставки взяли посол України Євген Перебийніс з дружиною Ольгою та заступник мерії міста Брно в галузі культури Марек Фішер. З Харкова до Брно приїхали керівник проєкту та яскравий представник Харківської школи фотографії Ігор Манко, а також українська кураторка виставки «Формування медіа» Олександра Осадча, до яких в Брно доєдналися чеська кураторка Ельза Рауерова, колишня директорка Чеського центру в Києві Луція Ржегоржікова, а також консул України в Брно Анна Прошко», – повідомили у дипустанові.

Євген Перебийніс подякував місту Брно за можливість представити закордонній публіці маловідоме явище українського мистецтва. Високо оцінивши нинішню партнерську співпрацю Харкова та Брно, посол висловив сподівання щодо її активного продовження та розвитку.

Ближче познайомитися з Харківською школою фотографії можна також на сайті ksp.ui.org.ua.

Нагадаємо, із нагоди відзначення 30-ї річниці незалежності України 20 серпня на Центральному кладовищі чеського міста Брно відбулася урочиста церемонія відкриття повністю відреставрованого Меморіалу українським воїнам, які загинули за часів Першої світової війни.

Фото: Посольство України в Чехії