У Чернівцях провели Форум української молоді діаспори

У місті Чернівці 23-28 серпня у межах третього конґресу Світового конґресу український молодіжних організацій (СКУМО) відбувся Х Форум української молоді діаспори «Чернівці 2021», у якому взяла учать молодь українського закордоння з 12 країн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Global Ukraine.

«Молодь з Грузії, Молдови, Румунії, Канади, Росії, Польщі, Бельгії, Іспанії, Ізраїлю, Латвії, Словаччини й України зібрались, щоб обговорити перспективи взаємодії між діаспорою та українцями в Україні, встановити дружні контакти з представниками інших країн. В ході заходу учасники сформували своє бачення і візію майбутніх проєктів, місію і цінності нових форматів співпраці», – йдеться в повідомленні.

Так, під час культурної програми діаспоряни досліджували місцевість, традиції та переймали історію Чернівецької області. Безпосередньо під час Форуму було проведено чотири панельні дискусії, до яких долучились близько 30 спікерів та шість депутатів. Плідні обговорення та запеклі дебати можна переглянути за посиланнями:

  • Перша панельна дискусія «Діаспора як бренд-амбасадори України у світі».
  • Друга панельна дискусія «Культурна дипломатія».
  • Третя панельна дискусія «Ed(you)cation».
  • Четверта панельна дискусія «Роль молоді у формуванні державної політики».

«Безсонні ночі, проєкти, дискусії і безперервна боротьба за те, щоби в серцях молоді невпинно палала справжня любов до України. Завершилась моя каденція Президента Світового Конгресу Українських Молодіжних Організацій», – повідомив президент СКУМО Дмитро Лекарцев.

За підсумками ІІІ Конґресу СКУМО було обрано нового голову та провід організації:

  • Президент – Олександр Греченюк, СУМР, Румунія;
  • Перший Заступник – Андрій Якубув, Українсько-іспанське студентське наукове товариство Університету Валенсії, Іспанія;
  • Заступник – Роман Ґрод, СУСК, Канада;
  • Секретар – Ростислав Сухарєв, АМУ, Словаччина;
  • Скарбник – Катерина Козак, організація «Світанок», Грузія.
  • Члени Президії: Анастасія Балан, організація «Злагода» (Молдова) та Ганна Берга - Український центр молоді та дітей Латвії.

Форум відбувся за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Чернівецької обласної державної адміністрації, Чернівецької обласної ради, Чернівецької міської ради. Співорганізаторами форуму були Чернівецький Національний Університет імені Юрія Федьковича, Інститут Демократизації та Розвитку, команда Bureau 360, Національна молодіжна рада України, ГО «Всесвітній День Вишиванки».

Нагадаємо, перший організаційний комітет проведення Форуму української молоді діаспори «Чернівці 2021» у межах ІІІ Конгресу Світового конгресу українських молодіжних організацій відбувся у березні.

Фото: Global Ukraine