CКУ завершив відбір номінантів ініціативи для молоді діаспори «30 до 30»

Світовий конґрес Українців завершив відбір номінантів ініціативи для молоді діаспори «СКУ 30 до 30» – упродовж півтора місяця було отримано понад 100 анкет з 24 країн світу.

Як передає Укрінформ, про це СКУ повідомив у Фейсбуці.

Серед номінантів – організатори майстер-класів українського мистецтва, музиканти та викладачі, які прагнуть зберігати та поширювати українські традиції, культуру та мову, ініціатори інформаційних кампаній на підтримку політв’язнів.

Наймолодшому з номінантів усього 13 років, дехто живе у діаспорі все своє життя, інші ж стали її частиною лише п’ять років тому.

Оголошення результатів ініціативи відбудеться 19 серпня під час урочистого стріму.

Зауважимо, що нагорода «СКУ: 30 до 30» є своєрідною відзнакою заслуг ініціативних молодих українців з різних куточків світу.

До складу експертного комітету ініціативи увійшли: Павло Ґрод, Президент Світового Конґресу Українців, Катерина Ющенко, перша леді України (2005-2010), Борис Ґудзяк, Архиєпископ-Митрополит Філадельфійський Української Греко-Католицької Церкви в США, Президент Українського Католицького Університету, Наталія Пошивайло-Таулер, Віцепрезидентка СКУ в Океанії, Азії та Африці, а  також Орися Луцевич, керівниця Українського форуму Королівського інституту міжнародних відносин Chatham House Лондон.

Нагадаємо, СКУ подякував за тривалу підтримку кредитній спілці «Будучність» (BCU Financial), яка у лютому надала щедрий дарунок у розмірі $10 000 на підтримку проєктів СКУ у 2021 році.