У Хорватії виступив ансамбль народного танцю «Гопак»

Фото

На острові Хвар в місті Єлса (Хорватія) в День Конституції України виступив ансамбль народного танцю «Гопак».

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України в Республіці Хорватія.

«Хорватському глядачеві було представлено вінок українських народних танців. «Гопак не зупинити», – такий образ танцювального колективу постав у сприйнятті численних глядачів. Український дух та однострої, динаміка танцю – все промовляло легкістю, добром і близькістю до художньо-мистецького духу хорватського народного танцю», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ансамбль «Гопак» щороку бере участь у міжнародних творчих конкурсах і вже виступив у Греції, Іспанії, Фінляндії, Італії, Естонії, Болгарії та на Кіпрі, а цього року – в Хорватії. Бо його місія – популяризувати український народний танець у світі.

Зауважимо, що ансамбль «Гопак» був створений у Києві у 2001 році. У 2008 році колектив отримав почесне звання «Зразковий художній колектив». У 2013 році ансамбль захистив це почесне звання, а у 2018 році йому надали почесне звання «Народний художній колектив».

В ансамблі навчаються діти віком від 5 до 19 років. У його репертуарі понад 25 хореографічних композицій різного жанру: український народні танці, танці народів світу, сучасні танці. 

Нагадаємо, на початку червня посол України в Хорватії Василь Кирилич провів зустріч з ректором Загребського університету проф. Даміром Борасом, деканом філософського факультету Загребського університету проф. Міленком Юрковічем і працівниками кафедри україністики.

Фото: Посольство України в Хорватії