У Дебрецені презентували угорськомовну "Книгу про долі з фронту/Уривки війни"

У Дебреценській бібліотеці ім. Петера Меліус Югаса презентували «Книгу про долі з фронту/Уривки війни» угорської журналістки Ілдіки Епер’єші й українського репортера Олександра Качури, випущену угорським видавництвом Kossuth Kiadó.

Як передає Укрінформ з посиланням на Посольство України в Угорщині, це вже шоста презентація цієї книги – попередні відбулись у Будапешті, Веспремі, Сегеді, Печі та Ніредьгазі.

Книгу, написану у формі інтерв'ю з жителями сходу України, українськими військовими, добровольцями та волонтерами, переміщеними особами, а також з полоненим російським військовим – безпосереднім учасником російської агресії проти України, представили її автори в режимі онлайн.

"Російська агресія триває. Підвищена концентрація російських військових та техніки вздовж українського кордону та на окупованих українських територіях зберігається. Від куль російських окупаційних військ гинуть українські військові. Росія продовжує блокувати Чорне море. Триває роздача російських паспортів на окупованих територіях, і на цьому тлі звучать заяви про готовність "захищати російських громадян". Тож конфлікт жодним чином не є замороженим", – сказала, вітаючи учасників заходу, посол України в Угорщині Любов Непоп.

Вона подякувала західним партнерам за продовження санкційного тиску на РФ і за висловлену на нещодавньому саміті ЄС готовність посилити цей тиск у разі нарощування російської агресії.

"Сьогодні точно не час відновлювати діалог з Путіним і добудовувати "Північний потік-2". Сьогодні час об'єднати зусилля, щоб відновити територіальну цілісність і мир в Україні та повагу до міжнародного права з боку Москви", – наголосила Непоп.

Посольство висловило подяку за організацію заходу голові самоврядування українців міста Дебрецен Віталію Нетребі та директору бібліотеки Белі Ковачу.

Як повідомляв Укрінформ, за ініціативи Посольства України в Угорщині було підготовлено відеофільм до 25-ї річниці прийняття новітньої Конституції України.

Фото: Посольство України в Угорщині