В Австрії відбулася наймасштабніша культурна репрезентація України за кордоном – Шейко

У рамках відзначення Року української культури в Австрії у 2019 році відбулася найбільш масштабна дотепер культурна репрезентація України в іншій країні.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив генеральний директор Українського інституту Володимир Шейко. 

"Хочу наголосити, що в 2019 році між Україною і Австрією проходить двосторонній Рік культури – австрійська сторона сформувала спеціальну програму в Україні, а для України це була, напевно, найбільш масштабна дотепер культурна репрезентація в іншій країні", - заявив він.

За словами очільника Українського інституту, допомогло Посольство України в Австрії, у співпраці з яким було здійснено кілька проєктів, а також велика українська громада й активісти в Австрії. 

Загалом Роком української культури в Австрії передбачено близько 35 проєктів Українського інституту, які проходять у 4 містах країни  – Відні, Зальцбургу, Грацу та Лінці.

Завершиться Рік культури великою конференцією у грудні в столиці Австрії під назвою "Між Києвом і Віднем: історії людей та об’єктів через призму обігу та руху”. 

Читайте також: У Стамбулі вперше пройдуть Дні українського кіно

Як повідомив Шейко, австрійські проєкти становили близько половини всього проєктного портфоліо Інституту на цей рік.

"У 2019 році нам вдалося попрацювати ще в 10 країнах, окрім Австрії. Найактивніше ми діяли у Польщі, Франції, Німеччині та Іспанії, поодинокі інтервенції також були у США, Британії, Італії, Чехії, Литві", - додав він.