В СКУ подякували В’ятровичу за роботу на чолі Інституту нацпам’яті

Світовий конґрес українців (СКУ) висловив подяку Володимиру В’ятровичу, який  очолював Український інститут національної пам’яті протягом 2014-2019 років.

Про це повідомляється на сторінці СКУ у Facebook.

«Від себе особисто і від імені Світового конґресу українців хочу подякувати Володимиру В’ятровичу за неоціненний вклад в очищення України від радянського минулого, від символів знущання та приниження українського народу. Завдяки зусиллям інституту на чолі з Володимиром В’ятровичем Україна позбувається свого тягаря з минулого, а найголовніше – нарешті поширюється українська історія, не викручена комуністичною ідеологією або російською пропагандою, встановлюється історична справедливість, український народ, нарешті, має можливість дізнатися про своє минуле» - заявив президент СКУ Павло Ґрод.

Зазначається, що за 5 років роботи на посаді голови Українського інституту національної пам’яті було зроблено фундаментальну роботу з відбудови національно-культурної ідентичності українського народу, була проведена колосальна робота щодо української історичної достовірності та справедливості.

Серед основних заслуг також називається очищення України від тоталітарної символіки; розсекречення архівів КДБ; відновлення справедливості щодо учасників визвольного руху - їх визнано борцями за незалежність. Також серед досягнень називаються початок реабілітації жертв репресій за оновленим законом; проведення масштабної роботи з популяризації української історії та розвінчування міфів про наше минуле. Нагадується, що у 2015 році Український інститут національної пам’яті спільно з партнерами розробив 4 законопроекти з декомунізації.

Зазначається, що Світовий конґрес українців активно співпрацює з Українським інститутом національної пам’яті, і в рамках цієї тісної взаємодії було здійснено ряд значущих проектів.

У СКУ висловили сподівання, що Український інститут національної пам’яті продовжить свою роботу й надалі буде відстоювати українську національну пам’ять у світі.

Читайте також: Інститут Нацпам'яті продовжить роботу над розпочатими проєктами — В'ятрович

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 18 вересня, Кабінет міністрів звільнив голову Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича, який обійняв цю посаду в березні 2014 року.

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук подякував за роботу звільненому голові Українського Інституту нацпам’яті Володимиру В’ятровичу та пообіцяв, що ключові напрями роботи Інституту залишаться незмінними.