В Австрії відзначили День Незалежності України із запорізькими козаками

Фото

Урочисте прийняття Посольства України в Республіці Австрія з нагоди 28-ї річниці Незалежності України відбулося у Відні 12 вересня.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, участь у заході взяли близько 450 гостей.

Серед запрошених - керівники дипломатичних місій різних країн, представники уряду та парламенту Австрії, відомі українські та австрійські діячі мистецтв, представники ділових кіл та преси.

"Сьогодні ми святкуємо День Незалежності України. Певною мірою, це – рутинний захід, оскільки кожного року кожне Посольство його проводить, а з іншого боку - кожне Посольство намагається зробити все, щоб це не було рутиною. Сподіваюся, що нам це вдалося", - зазначив в коментарі кореспонденту агентства Посол України в Австрії Олександр Щерба.

У посольстві Австрії пройшло прийняття до Дня Незалежності / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

Святкування в Австрії Дня народження України вийшло вдалим: після невеликої офіційної частини з вітальними словами посла Олександра Щерба та Постійного представника України при міжнародних організаціях Євгенія Цимбалюка, виконання Державного Гімну, на всіх запрошених чекали святкові пригощання на галявині Посольства за гарно вбраними столиками та на тлі української музики. Зокрема,  український ресторан SCHRNK вже традиційно дивував гостей своїми стравами, у тому числі й борщем.

Читайте також: У МІОК запрошують на наукову конфреренцію «Громадський активізм українських мігрантів Європи»

Яскраві враження та емоції у всіх присутніх викликав і виступ запорізьких козаків, які на запрошення посольства прибули до Відня з Хортиці. Під гучні оплески козаки продемонстрували майстерність вправляння з різними видами козацької зброї та здійснили потужний постріл з гармати на честь Дня Незалежності України.