У Кореї обговорили поглиблення співпраці у навчанні українських студентів у KIST

Фото

Посол України в Республіці Корея Олександр Горін відвідав днями один з найбільших і передових наукових центрів Республіки Корея - «KIST» - Корейський інститут науки та технологій.

Під час візиту Посол України зустрівся з президентом KIST доктором Byng Gwon Lee та з групою українських студентів, повідомляє прес-служба Посольства України в Кореї.

«Були обговорені можливі шляхи співробітництва відповідно до положень підписаного 26 лютого 2019 р. Меморандуму між KIST та Міністерством освіти та науки України.Також обговорювалася можливість поглиблення співпраці у навчанні українських студентів в KIST», - йдеться у повідомленні.

Олександр Горін ознайомився з науковою базою, провідними розробками та досягненнями KIST.

На сьогодні 15 студентів Київського політехнічного інституту, Харківського політехнічного інституту та Університету ім. Т.Г.Шевченка закінчили KIST School. Ще 20 осіб продовжують навчання: за программами ппідготовки  докторів наук – 5 осіб, магістрів - 11 та 4 - за програмою інтернатури.

«Будь-хто з кмітливих та амбітних українських студентів може приєднатися до школи KIST на безоплатній основі  з метою забезпечення створення «Дива на Дніпрі», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що KIST був заснований в 1966 році з метою розвитку корейської науки і техніки. Результатом став значний прогрес в науці й техніці в Республіці Корея, а також швидке зростання корейської економіки.

Фото: прес-служба Посольства України в Кореї