У Ризі відсвяткували День вишиванки

Фото, відео

Представники української громади та латвійські активісти – друзі України відсвяткували у Ризі традиційний День вишиванки.

У заході також взяла участь віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, яка перебуває у Ризі з робочим візитом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасники свята, які традиційно зібралися ввечері біля Латвійської Опери, рушили з прапорами Латвії, України та кримських татар до пам’ятника Свободи, де було виконано гімн Латвії та покладено квіти.

Далі святкова хода попрямувала в парк Кронвальда до пам’ятника Тарасу Шевченку. Тут із вітальним словом виступив Посол України в Латвії Олександр Міщенко. До пам’ятника поклали квіти та виконали гімн України.

Іванна Климпуш-Цинцадзе також поклала квіти до пам’ятника Т.Г. Шевченку та поспілкувалася з українською громадою Латвії. У своєму зверненні до учасників святкового зібрання віце-прем’єр-міністр подякувала українцям Латвії за відстоювання інтересів України у важкий час боротьби з російською агресією та збереження українських традицій.

На завершення свята учні Ризької української середньої школи проспівали українські пісні. А вихованці Єлгавської дитячої організації «Джерельце» та латвійського відділення “Пласту” прочитали українські вірші. 

Фото: Посольство України в Латвії, Товариство підтримки України, Володимир Іваницький

Відео: Володимир Іваницький