СКУ заохочує українців голосувати на президентських виборах

Світовий Конґрес Українців (СКУ) закликає громадян України в країні і за кордоном проголосувати 31 березня на виборах Президента України.

Про це йдеться на сайті СКУ.

«Світовий Конґрес Українців (СКУ) заохочує всіх громадян України, як в Україні, так і в усьому світі, підтримати процес розбудови нації в Україні шляхом голосування 31 березня», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 31 березня 2019 р. президентські вибори в Україні проводяться у надзвичайних умовах, оскільки люди захищають свою свободу і територіальну цілісність від військової агресії Росії, будуючи суверенну, економічно життєздатну і демократичну державу. Незважаючи на виклики, наполегливість та стійкість українського народу протягом десятиліть продовжує зберігати невід’ємне право кожного українця на участь у демократичному процесі.

“Протягом останніх 50 років Світовий Конґрес Українців наполегливо захищав інтереси України та її народу. Ми невтомно працювали з міжнародним співтовариством, щоб допомогти забезпечити гідне місце України серед вільних народів. Сотні добровільних спостерігачів СКУ будуть вести спостереження за цими виборами в Україні та в усьому світі. Ми залишаємося відданими підтримці волі українського народу. СКУ закликає громадян України здійснити своє демократичне право і проголосувати на президентських виборах”, - заявив Президент СКУ Павло Ґрод.

СКУ також навів список усіх виборчих дільниць за межами України, розміщений на сайті МЗС України.