Маленька українка з синдромом Дауна – відома у світі фотомодель

Фото

11-річна чернівчанка Марія Куваєва з синдромом Дауна є відомою у світі фотомоделлю для соціальних проектів у різних країнах світу.

Про це повідомляє інформаційне агентство АСС.

«11-річна красуня Марія Куваєва — обличчя низки соціальних проектів в усьому світі.  Її фотографії публікують у найбільших виданнях Великої Британії, Німеччини, Франції, України тощо. Обличчя чернівчанки можна побачити на афішах міжнародних соціальних проектів», - йдеться у повідомленні.   

Найвідоміші фотографії знімалися у Чернівцях, розповів журналістам ІА АСС батько та фотограф Марії Денис Куваєв.   

"Мені часто пишуть щодо Марії з усього світу. Питають, чи можна використати її фото для соціальних та інших подібних проектів. Наприклад, у британському проекті  "Don't screen us out" вона бореться з абортами. Ця світлина знята біля чернівецького театру. На тлі клумби з квітами", - розповів Денис Куваєв.  

Минулого року фото чернівчанки з'явилося на великому банері у паризькому метро. "Їй дуже подобається, коли десь знаходяться її фото. І взагалі їй подобається позувати і дарувати свою радість людям", — продовжує тато Марії. 

Фото дівчинки публікують найвідоміші інформаційні портали світу: Daily Mail, BBC UK, Discover, DAILY NEWS, HUFFPOST, Days of The Year тощо. 

Як відомо, 21 березня у світі відзначають Всесвітній день людей з синдромом Дауна.

Фото: Денис Куваєв