Особливі книжки для вивичення української мови презентували в Чикаго

Фото

Український психолог і видавець Анна Усатенко представила у Чикаго книжки для розвитку мовлення і комунікацій у дітей, у тому числі з інвалідністю.

Про це повідомляє куратор Українського Національного Музею у Чикаго Марія Климчак на своїй сторінці у Facebook.

«Анна Усатенко, керівник видавничого проекту ДивоГра, представила cоціально-видавничий проект в університеті в Чикаго (The College of DuPage), де відбулися її зустрічі з студентами, а також ознайомила представниць Cоюзу українок Америки зі своєю літературою», - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що під час короткого перебування в США психолог зустрілася з практиками, які займаються проблемами дітей з аутизмом. Анну Усатенко зацікавила можливість використання у США літератури, яка допомагає дітям оволодіти мовою, сприяє соціалізації, особливо дітям з інвалідністю.

Психолог подарувала кілька видань зі свого проекту, які допомагають вивчити дітям українську мову як другу іноземну.

«Будуємо мости через океан. Відвідала Український музей в Чікаго, подарувала видання з піктограмами. За цими адаптованими книжками діти можуть вивчати українську мову. Малюнки - піктограми показують значення слова і, таким чином, дитина розуміє і запам'ятовує слова», - написала Анна Усатенко на своїй сторінці в Facebook.

Вона зауважила, що музей має бібліотеку, але там дуже бракує сучасних українських дитячих книжок. «Чи ми могли б допомогти всі разом, зібрати кілька десятків книжечок?», - запропонувала видавець.

Попри щільний графік зустрічей, під час візиту психолог також відвідала Український національний музей у Чикаго. «Дуже класно було побачити українців аж за океаном. Життя в США набагато суворіше, ніж здається», - написала вона у соцмережі.

Читайте також: Валерій Ананьєв зі «Слідами на дорозі» вирушає у тур Канадою

Зазначається, що з питань придбання книг чи отримання консультацій можна звертатися до Анни Усатенко через її сторінку у Facebook. 

Як зазначається на сторінці Анни Усатенко, вона є засновником і видавцем в проекті DyvoGra – ДивоГра, який пропонує книги, іграшки та посібники для дитячих занять, корекції розвитку, інклюзивного навчання, психотерапії. Також Анна - засновник, психолог-консультант у Психологічному центрі «Психея».

Фото: сторінка Maria Klimchak у Facebook