Українці утворили "ланцюг єдності" на Карловому мості в Празі

Фото

Українці в неділю утворили живий ланцюг єдності на Карловому мості в Празі в рамках святкування Дня Соборності та 100-річчя проголошення Акта Злуки.

Про це повідомляється на сторінці у Facebook посольства України в Чехії.

"Українці з різних куточків нашої держави взялися сьогодні за руки та утворили живий ланцюг єдності на Карловому мості в Празі. Акція відбулася на знак солідарності з Україною, де щороку символічно єднають живим ланцюгом Правобережну та Лівобережну Україну на мості Патона в Києві. Так місцеві українці долучилися до святкування Дня Соборності та 100-річчя проголошення Акта Злуки", - йдеться у повідомленні.

Головним організатором акції стало українське диппредставництво в Чеській Республіці.

Читайте також: До 100-річчя Злуки українці Відня утворили "ланцюг єднання"

«Дякуємо всім, хто прийшов, ви молодці. Ви всі знаєте, що це символічна акція, яка єднає всіх українців із різних регіонів та українців, що живуть тут, у Чехії. Ми зібралися із солідарності до акції, що відбуватиметься у Києві 22 січня», – зазначили організатори акції з посольства України в Чехії.

Як повідомляв Укрінформ, представники української громади Відня та гості з України також утворили у неділю, 20 січня, символічний "ланцюг єднання" на мосту Шведенбрюкке через Дунай-канал в знак солідарності з цілою Україною та з нагоди 100-ліття Акту Злуки - єднання ЗУНР і УНР у соборну Україну.

Читайте також: В Анталії відбувся флешмоб до Дня Соборності України

Як відомо, Акт Злуки або Велика Злука - урочисте оголошення 22 січня 1919 р. на Софійському майдані в Києві універсалу про об'єднання УНР і ЗУНР у соборну Україну, День соборності України.

Фото: RFE