Українка зі США надіслала подарунки талановитим учням волинської школи

Фото

Ірина Матвійчук зі США зібрала і надіслала подарунки талановитим учням Камінь-Каширського НВК №1 на Волині.

Діток підібрали з родин, що не мають достатніх фінансових можливостей, повідомляє volyn.com.ua.

«Під новорічну ялинку п’ятеро школярів Камінь-Каширського НВК №1 отримали чималі подарункові пакунки із книгами, канцтоварами, одягом і солодощами. Підготувала їм такий великий сюрприз колишня учениця згаданого навчального закладу Ірина Матвійчук, яка нині мешкає в далекій Америці», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що благодійниця народилася та навчалася в Камені-Каширському. Свого часу доля закинула Ірину в Сполучені Штати, де вона проживає та працює в провідному міжнародному мультимедійному мовнику «Голос Америки» у команді телеведучої та журналістки Мирослави Гонгадзе.

«Проте, навіть перебуваючи за тисячі кілометрів від отчого дому, вона не втрачає нагоди допомагати землякам, активно бере участь у різноманітних доброчинних ініціативах», -  йдеться у повідомленні.

«Ось і тепер за велінням серця ця чуйна жінка вирішила подарувати радість святкової новорічної миті маленьким камінь-каширцям, які опинилися в непростих життєвих обставинах. Власним коштом закупила книги, канцтовари, солодощі, одяг і надіслала до рідної першої школи», - зазначає видання.

За словами Ірини Матвійчук, вона вже давно виношувала мрію підтримати школу, в якій навчалася, але все не було можливості. Цьогоріч така нагода випала: Ірина отримала підвищення на роботі. Порадившись з чоловіком і донькою, вирішила: час діяти.

Розповідається, що в одній із популярних соціальних мереж Ірина сконтактувалася із засновницею сервісу дитячих книжкових подарунків «Жукі-Букі» львів’янкою Христиною Содоморою, розповіла їй про свою ідею та попрохала допомогти втілити її в життя. Христина радо відгукнулася. Того ж дня, оповідає героїня, вона відправила електронний лист на адресу навчального закладу, особисто директору і попрохала підібрати п’ятьох талановитих дітей, які не мають вдосталь фінансових можливостей, щоб їм зробити різдвяні дарунки. Десь за 4 дні їй відповіли і надіслали список.

Ось так налагодився місток між далекою Америкою та Україною і творення доброї справи продовжилося далі. Христина Содомора займалася підбором вмісту подарункових боксів, адже має в цьому великий досвід, бо в рамках сервісу «Жукі-букі» сформувала не один подібний набір для малечі.

Потрібні примірники книг знайти було нелегко, але старання вартували того, адже ці книги мали поповнити та оновити фонд шкільної бібліотеки, розповідвє пані Ірина. При виборі видань орієнтувалися на предмети, які викладаються в навчальному закладі.

Подарункові светри пошили за власним фасоном. Як каже Ірина, вона найперше хотіла подарувати для камінь-каширських школярів такі ж светри, в яких ходять їхні американські ровесники. 

Директор НВК №1 Людмила Тішкова оповідає, що діти надзвичайно зраділи дарункам. Для них це стало великим сюрпризом. 

«Своїм прикладом Ірина Матвійчук підтвердила, щоб зробити доброчинство не потрібно мати у руках чарівну паличку, достатньо щирого серця та трішки бажання. Жінка закликає приєднатися до подібної ініціативи також інших небайдужих», - зазначає видання.