Діаспора закликала Канаду підтримати Україну в НАТО

Канаді варто скористатися своєю участю у саміті глав МЗС країн-членів НАТО, який пройде цього тижня в Брюсселі, для цементування підтримки України.

Про це йдеться у листі, надісланому Конгресом українців Канади міністру закордонних справ Канади Христі Фріланд, текст якого є в розпорядженні Укрінформу.

“Міністри закордонних справ НАТО зустрічаються в Брюсселі 4-5 грудня. КУК закликає Канаду використати цю зустріч для досягнення консенсусу стосовно твердої міжнародної підтримки суверенітету й територіальної цілісності України”, - зазначається у листі.

Читайте також: У Стамбулі мітингували на підтримку суверенітету України

Зокрема, Конгрес українців Канади закликає міжнародну спільноту вжити чотири основні кроки: суттєво посилити секторальні санкції проти Росії, серед іншого відключивши РФ від SWIFT та заморозивши статки російських банків; збільшити військову підтримку України, надавши летальне озброєння; вимагати негайного звільнення українських військовополонених та політичних бранців; а також збільшити морську присутність НАТО у чорноморському регіоні.

Читайте також: У Львові розкажуть про українську діаспору в Аргентині

“КУК закликає Канаду й надалі займати тверду позицію на підтримку суверенітету й територіальної цілісності України й очолити відповідь міжнародної спільноти на нещодавній випадок відвертої російської агресії”, - йдеться у листі.