СКУ закликає нащадків жертв Голодомору долучатися до всесвітніх заходів з нагоди його 85-річчя

Світовий конгрес українців закликає нащадків жертв Голодомору активно долучатися своїм голосом до всесвітніх заходів з нагоди його 85-ої річниці.

Про це повідомляє прес-служба СКУ.

"У 85-ту річницю Голодомору 1932-33 рр., яка буде відзначатись у 2018 р., Світовий конгрес українців (СКУ) закликає нащадків жертв Голодомору, які проживають по всьому світу, долучитися своїм голосом до піднесення обізнаності та освітніх заходів на міжнародному, національному та місцевому рівнях", - сказано у повідомленні.

В організації зазначають, аби долучитися до створеної СКУ бази даних про заходи, присвячені 85-й річниці Голодомору, потрібно підписатися на отримання інформації за посиланням.

"Широке розповсюдження історії про Голодомор є в інтересах усього українського народу. Це був жахливий злочин у нашій історії, який продовжує визначати нас як народ сьогодні. Розуміння цієї історії значною мірою сприятиме пошуку шляхів уперед. Для досягнення успіху нам потрібен ваш голос", - наголошують в організації.

Для більш детальної інформаці потрібно звертатись на електронну пошту до Ірини Мицак з Міжнародного координаційного комітету при СКУ в справі Голодомору: holodomor85@ukrainianworldcongress.org.

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ має мережу складових організацій та зв’язків з українцями у 53 країнах. Заснований у 1967 р., СКУ в 2003 р. був визнаний Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом.