Іспанським школярам розповіли цікаві факти про Україну

Фото

35 найуспішніших учнів однієї зі шкіл у Малазі (Іспанія) 4 травня відвідали Консульство України у Малазі, де їх чекали найцікавіші факти про Україну.

Про це повідомляє прес-служба дипустанови.

"35 найуспішніших учнів школи імені Хосе Кальдерона (м.Малага) віком від 8 до 12 років відвідали Консульство в рамках реалізації навчально-дослідницької програми "Анадалусія поглиблює знання", ініційованої Управлінням з питань освіти Уряду Андалусії", - йдеться у повідомленні.

Співробітники Консульства розповіли іспанським школярам найцікавіші факти про Україну, географію, історію, релігію, економіку і культурну спадщину нашої держави, продемонстрували національну символіку, вироби традиційних ремесел, низку презентаційних відео і фотоальбомів про Україну. 

Читайте також: Кенійським школярам розповіли про Чорнобильську трагедію

Також учні мали змогу приміряти українські національні костюми та дізнатись про особливості українських народних танців.

Як зазначили у диппредставництві, численні запитання дітей засвідчили їх зацікавленість і ентузіазм у знайомстві з традиційною українською культурою та сучасною Україною.

"Директор школи Сальвадор Ортіс Лосано висловив щиру вдячність Консульству за теплий прийом і організацію цікавого візиту школярів", - додали у консульстві.

Нагадаємо, цьогоріч Україна вперше була представлена на XXIV міжнародному фестивалі національних культур в іспанському місті Фуенхіролі провінції Малага, який відбувся наприкінці квітня.