За 3,5 роки Support Hospitals in Ukraine підтримали більше 200 благодійників

Гуманітарний проект Support Hospitals in Ukraine, що займається відправкою із США в Україну медичного обладнання для лікарень, за три з половиною роки зібрав понад 200 пожертв від донорів.

Про це VIDIA повідомив волонтер, співзасновник та координатор проекту Віталій Дубіль.

"Коли ми починали влітку 2014, наша команда фактично профінансувала перший контейнер з гуманітарним медичним вантажем для лікарень в Україні за свій рахунок та за підтримки близьких друзів, хто знав нас та довіряв. З часом, коли ми показали результати, нам почали довіряти люди, яких ми не знаємо особисто, але кому болить доля України", – розповів він.

Дубіль зазначив, що за три з половиною роки проект Support Hospitals in Ukraine отримав кілька великих грантів, зокрема $15 тис. від меценатів з Колорадо та $23 тис. від ГО "Razom for Ukraine". Однак переважна більшість коштів надійшла у вигляді величезної кількості малих пожертв від звичайних людей.

"Така згуртована підтримка допомогла нашій команді, за підтримки багатьох партнерів у США, Канаді та Україні, вже доставити в Україну гуманітарний медичний вантаж вартістю $1,6 млн. Зараз в дорозі зі США в Україну наступний гуманітарний вантаж, який буде доставлено на початку квітня 2018 року", – поінформував волонтер.

Координатор Support Hospitals in Ukraine також зазначив, що команда проекту спільно з партнерами вже почала підготовку до роботи в 2018-2020 роках. Йдеться про розширення географії проекту на захід, південь та центр України, а також про нові медичні напрямки – нейрохірургія, онкологія, педіатрія, реабілітація.

Підтримати Support Hospitals in Ukraine можна за посиланням.

Нагадаємо, у березні волонтери гуманітарного проекту Support Hospitals in Ukraine проінспектують 12 медичних закладів в Україні, яким зі США надсилатимуть обладнання.