Нідерландські українці влаштовують фестиваль голубців у Гаазі

Українська громада в Нідерландах запрошує у вересні відвідати фестиваль голубців у рамках щорічного Embassy Festival у Гаазі.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці громади.

На святі буде представлено більше ніж 20 видів голубців.

"Голубці м’ясні, пісні, весільні, ліниві, з квашеної капусти, з бужениною різаною, з гречкою, з телятиною, перловкою, крупиками, рисом, грибами, шкварками, з торгоньом та чабриком, смаженою солониною та цибулею… Найрізноманітніші начинки здивують навіть найвибагливих гостей. Голодним не залишиться ніхто!" – сказано у повідомленні.

Гості свята матимуть можливість взяти участь у різноманітних майстер-класах, наприклад, крутіння голубців, українського танцю, пісні, створення прикрас, малювання.

На фестивалі будуть також представлені виробники України: справжній мед від карпатських бджолярів, цукерки, смачні ковбаски і м‘ясце, сальце, горілка, перцівка, настоянки, українське пиво тощо.

Свято відбудеться 1 вересня 2018 року.

Embassy Festival – щорічний фестиваль міжнародної музики, кухні та культури, який вже вшосте організовують за участі посольств різних країн світу та муніціпальної влади Гааги. Метою свята є презентація різноманітних культур, чиї посольства працюють в адміністративній столиці Нідерландів.