Українська діаспора Кувейту подарувала Клімкіну "вхід до кувейтського дому"

Фото

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін у ході візиту до Держави Кувейт зустрівся з місцевою українською громадою.

Про це повідомляє прес-служба українського посольства в цій країні.

"У ході візиту міністра закордонних справ України Павла Клімкіна до Держави Кувейт відбулася його зустріч із представниками української громади, а також українськими студентами, що навчаються в Кувейтському університеті. Під час зустрічі міністра було ознайомлено з діяльністю Громадської спілки українсько-кувейтської дружби, специфікою життя українських громадян в еміраті, а також особливостями роботи української дипустанови в Кувейті", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у посольстві, під час неформального спілкування Клімкін відповів на запитання, що найбільше хвилюють громадян, які проживають за кордоном, зокрема, можливості спрощення візового режиму з Кувейтом, відкриття прямого авіасполучення між Україною та Кувейтом, проведення концертів українських творчих колективів у країні, можливість офіційного оформлення та функціонування українських неурядових організацій та недільної школи української мови тощо.

Читайте також: Боротьба з ІДІЛ: Клімкін у Кувейті розповів про внесок України

Серед іншого, дипломат подякував громаді за її активну участь у волонтерській роботі, зокрема надання благодійної допомоги на потреби захисників України.

У свою чергу, українська громада тепло привітала візит П.Клімкіна до емірату та на знак гостинності і перспектив подальшого розвитку співпраці між Україною і Кувейтом презентувала йому памятний сувенір, що символізує "вхід до кувейтського дому".

Читайте також: Війна з ІДІЛ: Клімкін розповів, про що домовилися в Кувейті

Як повідомляв Укрінформ, 13 лютого міністр закордонних справ України Павло Клімкін взяв участь у засіданні міністрів закордонних справ держав-учасниць Світової коаліції у боротьбі з ІДІЛ, яке проходило у м. Ель-Кувейт (Держава Кувейт) під співголовуванням віце-прем’єр-міністра, міністра закордонних справ Держави Кувейт Шейха Сабаха Халіда Аль-Хамада Аль-Сабахата та Державного секретаря США Рекса Тіллерсона.

У заході взяли участь представники близько 80 держав та міжнародних організацій, що є членами Світової коаліції у боротьбі з ІДІЛ, на рівні, здебільшого, керівників зовнішньополітичних відомств.

Фото Посольства